Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is witte en zwarte magie ?

Wat is witte en zwarte magie ?

Als men praat over zwarte magie schrikken meeste mensen maar ooit was het allemaal anders.
Magie op zichzelf is onschuldig en is meer iets dat je kan zien als balans.
Magie bestaat dan ook al langer als de mensheid zelve en is een kracht die je niet kan zien maar wel kan voelen.

Afbeeldingsresultaat voor yin en yangVoor de mensheid bestond was er geen zwart of wit dan was er enkel grijs.. Dingen gebeurde omdat ze moesten gebeuren en niemand die klaagde.
Zelfs dieren accepteren hun lot beter dan de mens zelf.
Wanneer iets chaos veroorzaakt dat nare gevolgen heeft voor ons noemen we dit slecht.

Is het daarom slecht of is het gewoon iets dat moet gebeuren?
Als iets goed gebeurt in ons leven voelen we ons gezegend of spreken we van geluk.
Dit is eerder wit.. Iets goed dat gebeurt voor ons of onze naasten. 

Verschil tussen witte en zwarte magie ?

Witte magie is gebaseerd op de sprookjes en de leuke feeën die je daarin terug vind.
Of Merlijn de tovenaar.
Terwijl zwarte magie gebaseerd is op de heksen die vroeger op de brandstapel werden gegooid.

Maar witte magie heeft eigenlijk niets met sprookjes te maken... Witte magie is meer een filosofie dan eigenlijk magie. Net zoals zwarte magie.. We gebruiken blood magick vaak als een excuus om dit te zien als zwarte magie maar in feite is het gewoon magie.

Afbeeldingsresultaat voor Zwarte magieIets wordt pas goed of slecht als je bepaalt voor wat je het gebruikt. Je kan een financiële spreuk uitvoeren voor een naaste in de hoop dat haar leven beter zal gaan. Je kan ook een financiële spreuk uitvoeren voor een naaste in de hoop dat zij onafhankelijk wordt en haar geliefde verlaat omdat men die niet meer nodig hebben.

Daarin ligt het verschil tussen witte en zwarte magie.. de intenties wat dan ook één van de grootste machten binnenin de wereld van hekserij en wicca is.

Wij maken van magie zwart of wit wij geven het de boodschap en de intenties waardoor het een bepaalde boodschap krijgt.
Magie is dan ook iets veel groter dan de mensheid zelf.

Wij zijn meer een soort controle freaks en hebben graag alles in de hand maar magie is niet iets dat je in de hand kunt hebben maar eerder kunt beoefenen.
Afbeeldingsresultaat voor Witte magieDe kracht hierachter ligt verder dan we zelf zien.

Je moet geloven in wat je beoefent. Als je er niet volledig achter staat dan moet je ook geen grootse verwachtingen hebben.
Een spreuk is maar zo krachtig als het geloof en de boodschap erachter.
Als je er niet in gelooft dan zul je het resultaat niet eens opmerken.

Kracht zit in de mens zelf en wij zijn héél krachtige wezens die wakker geschud moeten worden en de controle over ons lichaam terug krijgen.
Je moet jezelf focussen en mediteren is de basis.
Leren mediteren is dan ook een must ! Alleen zo kan je jezelf volledig focussen en je geest trainen.
Je moet leren visualiseren zo erg kunnen visualiseren dat het echt lijkt dat het echt er echt uitziet en het lijkt alsof het al is gebeurt.


Reacties

  1. Deze omschrijving doet me denken aan een wijze vrouw in de film THE CRAFT, die sprak: 'true magick is not black or white, it is both because nature is both'...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Helende olie !

Helende olie ! Als je oliën gaat maken is het héél belangrijk dat je planten kent en wat ze eigenlijk doen. Bijvoorbeeld munt wist je dat munt olie goed is tegen teken beten ? Cool hé ? Vind ik ook. Zelf ben ik iemand die graag andere mensen helpt en dan komt zoiets van pas. Ik zal zelf 2 oliën delen vandaag. Het verschil tussen etherische olie en plantaardige olie ! Er zijn verschillende oliën waarin niet alleen het recept maar de werkwijze verschilt. Natuurlijk heeft dan ook iedere olie zijn eigen effect. Het grootste verschil bij deze oliën is de werkwijze. Plantaardige olie is in principe makkelijker om te maken dan eterische olie. http://nl.wikihow.com/Etherische-olie-maken Ze maken beide gebruik van een andere scheidings methode. Waarin Etherische olie gebruik maakt van destilizeren. Gebruikt plantaardige olie gebruik van extraheren. Extraheren is simpel en je ziet het bij thee ook vaak. https://nl.wikipedia.org/wiki/Extractie_(scheikunde

Wicca covens belgië.

Wicca covens belgië. Note: Voor je begint met lezen weet dan wel dat het verschil tussen een wicca en een heks is dat een wicca is ingewijd. Er zijn ook covens gebaseerd op heksen deze nemen wel minderjarige aan wicca gebaseerde covens daarintegen niet !  Mensen associëren covens vaak met satanistische cults ze zijn met vele en voeren rituelen uit. Echter offeren covens geen kinderen of mensen. Nee hoor ze doen in het algemeen niemand pijn en houden zich netjes aan de wet. Het is zelfs zo dat als je als minderjarige een lid van een coven wilt worden en als ze minderjarige toelaten je toestemming zult moeten hebben van je ouders. Je ouders worden uitgenodigd voor een gesprek met de eigenaren van de coven of vaak de high-priest die je ouders dan uitlegt wat er gebeurt binnenin de coven en wat lid zijn inhoud. Daarna indien ze akkoord zijn jou te accepteren kunnen ze simpelweg een strookje tekenen waarmee je ouders toestemmen dat het oké is voor jou om lid te worden. Vr