Doorgaan naar hoofdcontent

Waarom Wicca geen New Age sekte is.

Waarom Wicca geen New Age sekte is.

Wicca moeten vaak omgaan met heel wat vooroordelen zo worden ze vaak verward met satanisme omdat ze gebruik maken van een pentagram. Maar Wicca beelden de pentagram af met één punt naar boven en satanisme met één punt naar beneden.
Vanaf wicca wordt verward met satanisme is wicca taboo want een boek zoals de bijbel schermt satan af als een vreselijk wezen dat staat voor al het kwaad. 

Afbeeldingsresultaat voor SatanismSatanisme wordt vaak afgebeeld met mensen die kinderen offeren enzovoort maar eigenlijk valt dit echter voor in de extreme kringen.
Dit zorgt ervoor dat mensen wicca "raar" en "abnormaal" of "ziek" vinden.
Maar dit verdienen wicca eigenlijk helemaal niet.

Een belangrijke regel in wicca is dan ook : Doe wat je wilt mits je niets of niemand schaadt
Dat klinkt niet erg als mensen die kinderen zouden offeren toch ?

Ze staan dan ook erg dicht tegen de natuur en een hogere kracht aan en nemen vaker de rol van een wijze begeleider in plaats van een kwade persoon die kinderen opoffert.

Je wordt ook niet zomaar een wicca, wicca is een inwijdingsritueel. Na een opleiding dat volgens traditionele wijze vaak een jaar en een dag duurt volgt uiteindelijk het inwijdingsritueel.
Daarna wordt de leerling een volleerd wicca of een eerste graad wicca.

Er zijn dan ook 3 inwijdingen of graden en sommige covens of kringen voegen hier er nog eentje aan toe maar dat is hun keuze.
Covens of kringen bieden dan ook de studie aan die vrij intensief kan zijn.

Wat is een New Age sekte en waarom is wicca er geen ?

note: Covens vragen nooit tot bijna nooit geld en zeker niet zonder de juiste verantwoording die eraan vast hangt. Het is zelfs zo dat wicca eigenlijk helemaal geen geld vragen. Bijvoorbeeld als je een spreuk gedaan wilt zullen ze je niet vragen deze spreuken te betalen maar meer de kruiden te betalen en deze kan je zelf halen ook.
Covens zijn niet commercieel gericht.

Een echte coven zal dan ook nooit tot bijna nooit geld van jou verwachten ! 

Ook New Age sektes kampen met vooroordelen maar dat komt echter omdat vele sektes in afzondering leven.
Afbeeldingsresultaat voor wiccaEr zijn dan ook charlatans die ervoor zorgen dat leden alles moeten afgeven om er lid van te worden. Dit zorgt dan dat de leiders en oprichters van deze sekte rijk worden en de leden bouwen aan hun "spirituele groei". 

Echter krijgen ze dan vaak niet de nodige begeleiding en wordt contact vaak verboden met familie leden.

Niet iedere sekte is dan slecht want ook nonnen kloosters leven in afzonderingen en hoewel dit niet new age is kan je dit wel zien als een sekte.

Wicca daar in tegen wordt vooral beschreven als één van de oudste religies ter wereld door sommige door anderen wordt het de oude religie genoemd.
Door andere is wicca daar in tegen weer iets new age.

Maar hoewel Wicca een opleiding vereisten wordt je niet afgezonderd van de buiten wereld. Je krijgt de nodige steun als je met dingen kampt door je coven leden.
Je hoeft niks af te geven en opleidingen kosten héél zelden veel geld.

Echte covens die niet gemaakt zijn door charlatans vragen echter de prijs om hun kosten te dekken en maken hier weinig tot geen winst op.

Terwijl dat valse wicca's en valse covens vaak goed doorrekenen op de opleiding en lidgeld.
Daarom kan het je een hele hoop geld kosten.

Afbeeldingsresultaat voor wiccaDe nodige kennis opdoen over sektes en de covens natrekken is dan ook een voordeel.

In tegenstelling tot new age sektes bied wicca heel veel vrijheid en ben je nergens toe verplicht.
Je hoeft niks af te geven om lid van een coven te worden jou geld blijft jou geld en jou eigendommen blijven jou eigendommen.

Toch bied wicca een mogelijkheid naar spirituele groei onder de juiste begeleiding.
Jou meerdere of jou mentors zijn dan zelf ook zeer opgeleide en wijze wicca die de religie en levenswijze al jaren. (als je lid bent van een legitieme coven).

Natuurlijk kan iedere groep zich coven noemen en is het dus ook niet illegaal om zoveel lidgeld en opleidingsgeld te vragen zoals de charlatans en afzetters doen.

Maar met legitiem bedoel ik vooral covens die bekend zijn door meerdere mensen en zich binden aan de religie wicca en niemand schaden.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Helende olie !

Helende olie ! Als je oliën gaat maken is het héél belangrijk dat je planten kent en wat ze eigenlijk doen. Bijvoorbeeld munt wist je dat munt olie goed is tegen teken beten ? Cool hé ? Vind ik ook. Zelf ben ik iemand die graag andere mensen helpt en dan komt zoiets van pas. Ik zal zelf 2 oliën delen vandaag. Het verschil tussen etherische olie en plantaardige olie ! Er zijn verschillende oliën waarin niet alleen het recept maar de werkwijze verschilt. Natuurlijk heeft dan ook iedere olie zijn eigen effect. Het grootste verschil bij deze oliën is de werkwijze. Plantaardige olie is in principe makkelijker om te maken dan eterische olie. http://nl.wikihow.com/Etherische-olie-maken Ze maken beide gebruik van een andere scheidings methode. Waarin Etherische olie gebruik maakt van destilizeren. Gebruikt plantaardige olie gebruik van extraheren. Extraheren is simpel en je ziet het bij thee ook vaak. https://nl.wikipedia.org/wiki/Extractie_(scheikunde

Wicca covens belgië.

Wicca covens belgië. Note: Voor je begint met lezen weet dan wel dat het verschil tussen een wicca en een heks is dat een wicca is ingewijd. Er zijn ook covens gebaseerd op heksen deze nemen wel minderjarige aan wicca gebaseerde covens daarintegen niet !  Mensen associëren covens vaak met satanistische cults ze zijn met vele en voeren rituelen uit. Echter offeren covens geen kinderen of mensen. Nee hoor ze doen in het algemeen niemand pijn en houden zich netjes aan de wet. Het is zelfs zo dat als je als minderjarige een lid van een coven wilt worden en als ze minderjarige toelaten je toestemming zult moeten hebben van je ouders. Je ouders worden uitgenodigd voor een gesprek met de eigenaren van de coven of vaak de high-priest die je ouders dan uitlegt wat er gebeurt binnenin de coven en wat lid zijn inhoud. Daarna indien ze akkoord zijn jou te accepteren kunnen ze simpelweg een strookje tekenen waarmee je ouders toestemmen dat het oké is voor jou om lid te worden. Vr

Wat is witte en zwarte magie ?

Wat is witte en zwarte magie ? Als men praat over zwarte magie schrikken meeste mensen maar ooit was het allemaal anders. Magie op zichzelf is onschuldig en is meer iets dat je kan zien als balans. Magie bestaat dan ook al langer als de mensheid zelve en is een kracht die je niet kan zien maar wel kan voelen. Voor de mensheid bestond was er geen zwart of wit dan was er enkel grijs.. Dingen gebeurde omdat ze moesten gebeuren en niemand die klaagde. Zelfs dieren accepteren hun lot beter dan de mens zelf. Wanneer iets chaos veroorzaakt dat nare gevolgen heeft voor ons noemen we dit slecht. Is het daarom slecht of is het gewoon iets dat moet gebeuren? Als iets goed gebeurt in ons leven voelen we ons gezegend of spreken we van geluk. Dit is eerder wit.. Iets goed dat gebeurt voor ons of onze naasten.  Verschil tussen witte en zwarte magie ? Witte magie is gebaseerd op de sprookjes en de leuke feeën die je daarin terug vind. Of Merlijn de tovenaar. Terwijl zwar